Van de Voorzitter

Als de voortekens ons niet bedriegen krijgen we binnenkort de mogelijkheid de vereniging weer open te stellen.

Het bestuur ziet reikhalzend uit naar het moment dat we u weer welkom kunnen heten! De corona ellende heeft wat mij betreft echt lang genoeg geduurd. Ik ben er erg trots op dat niemand zijn lidmaatschap heeft moeten beëindigen en dat, voor zover wij weten, iedereen de ellende goed doorstaan heeft. Van heel veel kanten horen wij dat onze hobby het laatste jaar beduidend meer deelnemers gekregen heeft, zowel nieuwe mensen als “herintreders”. Dat betekent niet alleen dat de handel het druk heeft, het betekent ook dat ons regelmatig om advies en hulp gevraagd wordt.

Het bestuur overweegt om nieuwe hobbyisten, bijvoorbeeld via Bentink en mogelijk samen met andere verenigingen uit de regio, hulp en advies aan te bieden bij het opbouwen van een baan(-tje). Ik zie op meerdere internet fora dat mensen de meest eenvoudige dingen niet meteen begrijpen en vragen stellen.

Mijn vraag aan de leden is dan ook of u aan een dergelijke actie mee zou willen werken door hulp of advies aan te bieden. Laat u dat even weten aan Frits of aan mij?

Alhoewel het nog vroeg dag is beginnen we toch al na te denken over activiteiten in het najaar. Ik hoop bijvoorbeeld dat we in december weer aan een beurs in Zutphen kunnen deelnemen. Zelfs met deze rammelende organisatie moet tegen die tijd het hele land toch wel ingeënt kunnen zijn? Enfin, toekomstmuziek. Eerst maar eens zien dat onze deuren weer open gaan….

Normaal gesproken zat ik nu al geruime tijd op het water maar door het natte voorjaar en de grote hoeveelheid onderhoudswerk dat ik mijzelf opgelegd heb is daar nog niets van gekomen. Ik werk tussen de buien door dus gewoon verder in Almen, de laatste weken met veel hulp van Arend. Een schildermaat erbij maakt dat alles drie keer zo snel gaat…

Dimitri vaart al wel volop rond en stuurt u zijn groeten vanuit een Amsterdamse gracht!

De statuten moeten, als gevolg van een wetswijziging, weer aangepast worden. Ernest en ik zijn daarmee bezig, u krijgt t.z.t. dus een voorstel ter goedkeuring toegezonden. Als u de website bezoekt zult u zien dat er bij het Spoornieuws iets gaat veranderen.

Omdat de NMF verzocht heeft om een link naar ons blad te mogen plaatsen halen wij de mededelingen die over personen gaan zoals ziekte, verjaardagen enz. uit de digitale editie en plaatsen die mededelingen apart in het “besloten gedeelte” waar alleen de leden met hun wachtwoord bij kunnen.

Ik hoop dus binnenkort de vereniging te kunnen heropenen! Tot die tijd wens ik alle lezers een goede gezondheid, plezier met de hobby en geen bijwerkingen van de injecties als u ze eindelijk krijgt! Laat u ons via Ernest even weten of u gevaccineerd bent??? Dat maakt het afwegen van risico’ voor ons net iets makkelijker!

Eef Janse

Van de Voorzitter

You May Also Like