Van de voorzitter

Dag vrienden, ik ben er (gelukkig) weer helemaal! Zoals u weet werd ik eerst door Corona gepakt en daarna door een kaakontsteking die niet weg wilde. Gelukkig werd mijn taak voor het Spoornieuws onmiddellijk door andere bestuursleden overgenomen en mocht ik ongestoord uitzieken.

Onze vereniging is inmiddels ruim elf weken gesloten en dat willen we graag veranderen zodra de overheid ons daarvoor de ruimte geeft. Helaas is dit land nog niet van COVID-19 af en daardoor zullen we een aantal beperkingen moeten gaan stellen als we de vereniging gaan heropenen. Op dit moment is het bestuur bezig met het ontwerp van een regeling. Wij zullen u hierover zo snel mogelijk informeren! Om snel met alle leden te kunnen communiceren zou het erg makkelijk zijn als iedereen een werkend e-mail adres zou hebben. Hiervoor hebt u niet beslist een computer nodig, het kan ook via een mobiele telefoon. Als u problemen hebt met het werkend krijgen van een e-mailadres kunt u altijd het bestuur om hulp vragen!

Ook het grootbedrijf heeft last van Corona. Aangepaste en uitgedunde dienstregelingen zijn het gevolg en eigenlijk moet je op dit moment alleen met trein en bus reizen als dat beslist nodig is. Maar wist u dat bijvoorbeeld NS de invoer van de Sprinter Nieuwe Generatie noodgedwongen gestopt heeft omdat de stellen Spanje niet uit kunnen? De reisbeperkingen leggen ook ons hobbyisten beperkingen op. Er blijft niet veel anders over dan thuis gaan zitten modelbouwen. Ik heb met mijn half zieke lijf een paar honderd poppetjes, waaronder een heel muziekkorps, koeien, paarden, varkens enz. geschilderd of gerestaureerd. Als iemand van u hier iets van nodig heeft laat het dan alsjeblieft weten!

Het bestuur heeft besloten om, zolang er geen vaccinatieprogramma
bestaat, gezien de daaraan voor onze leden verbonden gezondheidsrisico’s alle activiteiten buiten de eigen vereniging op te schorten. Dat betekent dus geen bezoeken aan andere clubs, geen deelname aan beurzen, geen demonstraties enz. Ook het beschikbaar stellen van materiaal , bijvoorbeeld CTRAK, schorten we op.
De meeste evenementen gaan overigens niet door. De VSM heeft besloten “Terug naar Toen” in het eerste weekend van september af te gelasten. Ook de 50 plus beurs gaat niet door en ik verwacht dat de meeste najaarsactiviteiten afgelast worden. Het is op een beurs nu eenmaal bijna onmogelijk om aan de afstandsregels te voldoen.

Eveneens zult u via de vereniging voorlopig geen tijdschriftenkunnen inzien, lenen of ruilen.

Om ook in deze barre tijden de MSCD op de kaart te houden heb ik de gelegenheid aangegrepen voor een interview in het weekblad Elsevier. Deze week in de tijdschriftenhandel met een unieke foto van onze Valleibak! Kopen dus! Een voorproefje vinden jullie hier.

Bij het uitkomen van dit exemplaar van Spoornieuws Speciaal zijn Rob en Angelique Kwast en Frits en Liesbeth Ruwhoff verhuisd naar een nieuwe woning. Rob blijft in Dieren en Frits trekt naar Lochem. Ik wens beide gezinnen veel geluk op hun nieuwe stekkie!

Wij werken hard aan een snelle heropening van onze vereniging. Tot het moment waarop we elkaar weerzien wens ik u en de uwen een goede gezondheid toe en veel bouwplezier!

Eef Janse

Van de voorzitter

You May Also Like