Van de voorzitter

Het digitale maandblad begint al aardig te wennen, het leuke is dat onze onvolprezen penningmeester die dit blad samenstelt mij nog steeds aan moet manen om mijn bijdrage te produceren… . Kennelijk heeft digitaal daar geen invloed op!

De vereniging is inmiddels 6 weken open en we zijn binnen het bestuur aan het evalueren of we de dingen goed aanpakken en wat er beter kan of moet worden. Ik merk dat het schoonhouden van de werkplekken niet altijd even serieus genomen wordt en ook de onderlinge afstand is een aandachtspuntje. Maar over het algemeen is mijn indruk dat we een werkbare oplossing gevonden hebben. Als u voorstellen of opmerkingen ter verbetering hebt stuur ze dan s.v.p. per mail naar het bestuur! Een punt van zorg is de ventilatie de komende maanden. De deur kan niet altijd open blijven dus we overdenken mogelijke oplossingen. Op dit moment wil ik Wim Veneboer namens ons allemaal danken voor zijn inspanningen om een en ander in goede banen te leiden. Ook Arend verdient een bedankje voor zijn bereidwillige hulp als coronabestendige barkeeper!

In de vakantie hoorden wij ook dat Peter Giling na de brand in zijn huis voor 4 tot 6 maanden onderdak gevonden heeft in een vakantiewoning in de buurt van Heeten. Het hele huis moet gerenoveerd worden en daarna volledig opnieuw ingericht. Een grote ellende als je alle vertrouwde dingen om je heen kwijt bent… Wij wensen Peter en zijn vrouw veel sterkte in deze moeilijke periode.

We pakken de draad weer op na de vakanties en de eerste activiteiten rollen al weer binnen. De Stentor vroeg om een interview speciaal gericht op de huizenbouw. Ernest en Herman hebben hier inbreng gehad en ik ben heel benieuwd wat de krant van hun verhaal gaat maken. Opnieuw kregen we een schenking van overtollig materiaal, ditmaal van dhr. Rothengatter uit Twello, waarvoor onze dank! Het speelgoedmuseum Deventer heeft om overleg gevraagd over de inrichting van een treinenzaal in het museum. We gaan op korte termijn in gesprek en houden u op de hoogte.

Helaas vernamen wij dat ons erelid en mede oprichter van de MSCD Klaas Hamstra op 12 augustus is overleden. Klaas heeft gedurende 35 jaar een stempel op de vereniging gedrukt. Herman, Ernest en ik hebben namens u allen de crematie bijgewoond en afscheid van Klaas genomen.

Voorlopig zijn er geen beurzen of andere activiteiten in zicht en het wordt deze winter dus een ander modelbouwseizoen dan we gewend zijn. Desondanks gaan wij er met z’n allen het beste van maken. Ik wens u de komende maanden veel plezier en hou allemaal de anti-corona regels in acht!!

Eef Janse

Van de voorzitter

You May Also Like