Van de voorzitter

Beste vrienden, Zoals u allen weet moesten we aan het begin van het modelbouwseizoen onze verenigingsruimte wederom sluiten door de 2e coronagolf. Teveel mensen hadden het virus opnieuw vanuit het buitenland meegebracht en dat had grote gevolgen voor onze samenleving. Het bestuur besloot daarom opnieuw te sluiten. Besmetting binnen onze, toch al vrij kwetsbare, groep leden willen we immers niet? Stuk voor stuk besloten ook alle beursorganisatoren en vrienden van andere verenigingen hun activiteiten op te schorten.

Het modelbouwseizoen 2020-2021 kunnen we dus als verloren beschouwen. Maar intern ligt dat natuurlijk anders. Thuis rustig doorbouwen of ergens aan beginnen waar u nooit aan toe kwam is immers ook een optie? Velen van ons doen dat, getuige de drukte, deels ook via de internetshop, bij onze hofleverancier Bentink in Apeldoorn. Voor volgend jaar heeft de speelgoed en modelbouwwereld een nieuwe uitdaging want HET jaarlijkse ontmoetingsmoment tussen winkeliers en importeurs enerzijds en de fabrikanten anderzijds, de Spielwaren Messe in Neurenberg, gaat in januari niet door. Fabrikanten zullen dus grote moeite moeten doen om hun nieuwe producten aan de man te brengen en dat gaan wij zeker merken in het aanbod volgend jaar.

De Nederlandse Modelspoor Federatie NMF had in oktober een Algemene Ledenvergadering gepland die, eveneens door coronamaatregelen, niet door kon gaan. Daarom heeft men een schriftelijke stemming gehouden over, onder andere, de benoeming van een nieuwe voorzitter. De MSCD heeft tegen dit voorstel gestemd omdat wij bang zijn voor mogelijk conflicteren van belangen. Na de benoeming van de voorgestelde kandidaat heb ik hieruit de consequenties getrokken en mijn voorzitterschap van de Commissie Promotie Modelspoorhobby CPM en het lidmaatschap van deze commissie neergelegd.

Gelukkig worden de anti Covid 19 maatregelen door onze regering weer versoepeld en kunnen wij de vereniging per 1 december opnieuw, zij het met beperkingen, openstellen! [Lees een beschrijving van de onze maatregelen in Spoornieuws Extra 9, onder te downloaden: Red.]

Tot slot, het is fijn om weer dingen samen te kunnen doen en het sociale contact weer aan te kunnen halen. Geniet er zoveel mogelijk van en hou, met z’n allen, onze vereniging gezond!

DENK BIJ HET BEZOEK AAN DE CLUB AAN DIE 1,5 METER

Zorg ervoor dat het niet deaanleiding is dat wij weer zouden moeten sluiten.

Eef Janse

Van de voorzitter

You May Also Like