Van de voorzitter

Dag beste mensen, opnieuw mag ik een voorwoord maken voor een digitaal Spoornieuws en dat maakt me wederom blij omdat het betekent dat de MSCD moderner wordt maar ook verdrietig omdat dit nog steeds de enige manier is om met u te communiceren. Corona duurt langer dan we dachten, het leven wordt daardoor steeds saaier en het vaccineren schiet niet op… Ik kan iedereen alleen maar moed en geduld toewensen, er komen beslist weer normale verenigingsavonden aan! Het zou fijn zijn als de mensen die gevaccineerd zijn dat even aan de secretaris zouden willen melden.
We zouden misschien na kunnen gaan denken over mogelijkheden die dit gegeven kan bieden.

Laat ik beginnen met een stukje goed nieuws: Ons lid Henk Joosten berichtte ons dat hij op 17 maart ontslagen is uit het ziekenhuis waar hij verbleef voor een hartoperatie. De moderne techniek maakte dat een open hartoperatie niet nodig was. Hierdoor verbleef Henk slechts 7 dagen in het ziekenhuis en zal naar verwachting ook zijn herstel en revalidatie aanzienlijk sneller verlopen. Wij hebben Henk uiteraard namens u allen een passende attentie en beterschapswens doen toekomen. Snel weer gezond worden Henk dan zien we je graag weer in de clubruimte!

Terwijl u thuis zat te modelbouwen enz. heeft de penningmeester het financieel overzicht 2020 opgemaakt en de secretaris het jaarverslag. Na controle door de kascontrolecommissie, waarvoor mijn dank, hebt u allemaal de jaarstukken ontvangen en is u de mogelijkheid geboden om daarover per mail vragen te stellen. We zouden een digitale jaarvergadering kunnen houden maar voorlopig denkt het bestuur dat u de voorkeur geeft aan een “normale jaarvergadering” met blokjes kaas en zo, dus wachten we nog even in de hoop dat het coronaspook getemd wordt. We houden u op de hoogte!

Het aantal vragen en opmerkingen dat we tot nu toe ontvangen hebben beperkt zich tot 1, doen wij het nu goed of…?? Hebt u nou ook het gevoel dat het jachtige leven wat vertraagd is door het virus? Minder haastig, minder rennen en vliegen, meer tijd om dingen goed te doen? Zou dat een gunstige bijwerking van het virus kunnen zijn en bent u ook van plan om dit te handhaven als het leven weer “normaal” wordt? Ik dus wel, maar ik ken mezelf, voor ik het weet ben ik weer een watervliegtuig!

Over water gesproken mijn boot ligt, zoals u misschien nog weet, deze winter in het mooie dorpje Almen (de moeite waard om een keertje heen te fietsen, je kunt er ook lekker eten). Ik ben met groot onderhoud begonnen en tot mijn vreugde krijg ik hulp van Arend Schaaf! Samen in de treintjes maakt kennelijk dat je ook andere dingen samen kunt en dus hanteren we nu schuurmachines en verfkwasten. Ik ben erg blij met de hulp want voor het demonteren en monteren van veel ijzerwerk op het dek moet je met z’n 2n zijn of armen van 8 meter hebben… Alleen zal Arend nu dus ook moeten leren varen want voor wat hoort wat! Ik hoop dat hij dat leuk gaat vinden.

De NMF berichtte ons dat we door wijziging van het Burgerlijk Wetboek onze statuten aan moeten gaan passen, hetgeen vervolgens door ons juridisch orakel Wim bevestigd werd. Het bestuur gaat hiermee aan de slag, u hoort van ons.

Ik neem aan dat u allemaal al op het station van Deventer hebt staan kijken naar de Inter City Amsterdam -Berlijn of andersom die voorbij kwam met op de kop niet de vertrouwde NS 1700 maar een gloednieuwe Vectron in de kleuren van de NS? Is toch even wennen… Gelukkig stopt het ding voorlopig nog gewoon in Bad Bentheim zodat ik, (na corona) gewoon heen en weer kan om even Duits te eten en te shoppen en het kasteel te beklimmen.

In de krant hebt u kunnen lezen dat het goed gaat met onze hobby, steeds meer mensen beginnen ermee, al of niet voor de 2e keer in hun leven. Dat is geweldig goed nieuws, niet in de laatste plaats ook voor onze hoofdsponsor BENTINK uit Apeldoorn. Maar ook voor de MSCD want als de zaken goed gaan hoeven wij niet bang te zijn dat we nog verder moeten reizen voor ons materiaal, toch? En wie weet gaan we hierdoor ook nog nieuwe gezichten zien als we weer open gaan! Ik wens u en de uwen een vrolijk Paasfeest hopelijk in goede gezondheid! Blijf voorzichtig en blijf uw vereniging steunen!

Eef Janse

Van de voorzitter

You May Also Like