De gelijkstroombaan

Met uitzondering van de C-TRAK jeugdbanen, is dit de meest recente baan. De baan is uitgebreid beschreven in nummer 391 van de Railhobby. Het onderstel, opgebouwd uit trapeziumvormige delen. De baan wordt met behulp van een computer bestuurd, maar de locomotieven hoeven bij deze baan niet van een decoder voorzien te zijn.

Rij-opdrachten kunnen op deze baan gegeven worden via een bedieningspaneel. De computer zorgt dan voor de verdere afwikkeling: controleren of er geen andere treinen aanwezig zijn, wissels goed zetten, de juiste seinbeelden laten zien, en de trein laten rijden met de juiste snelheid.

Voor het landschap op deze baan is gekozen voor een grensgebied tussen Nederland en Duitsland. Door deze keus kunnen heel veel trein- en lokomotief types gebruikt worden. De gebouwen op de baan zijn vrijwel allemaal door leden zelf gemaakt. Veel huizen zijn gebouwd naar bestaande voorbeelden uit Deventer en omgeving en unieke exemplaren. Aan de afwerking wordt nog veel aandacht besteed, onder andere met nieuwe straatverlichting.