De Modelbouwgroep

Binnen de vereniging is een modelbouwgroep op de woensdagavond bezig met het maken van diverse gebouwen in H0- en N-formaat. Vaak zijn het historische gebouwen, maar ook moderne gebouwen gaan we niet uit de weg. Sommigen maken gebruik van steentjes papier dat gefotokopieerd is, anderen tekenen het zelfs helemaal zelf. De modelbouwgroep is zeer regelmatig te vinden op beurzen, waar ze demonstreren hoe gebouwen met simpele middelen, een beetje vaardigheid en geduld tot stand komen.

  

Voor de demonstratie van zelfgemaakte gebouwen op beurzen is de groep momenteel bezig met drie kleine modules, waarop uiteindelijk een trammetje gaat rijden, een zogenaamd ‘heen-en-weertje’. De modules zijn ondertussen klaar voor bedrijf.

Eén van de leden heeft recentelijk de bouw van een schaalmodel van station Deventer afgerond; het resultaat mag zich laten zien.

 

Ook het maken van bomen gaan we niet uit de weg. Enkele leden zijn zeer bedreven in het ’draaien’ en bevlokken van bomen. Ook dit is vaak te zien op beurzen.

De kunst van het bouwen overdragen op de jeugd doen we onder andere op beurzen en tijdens workshops. Zo leren ook jongeren hoe bevredigend het is om met papier, karton en een beetje verf prachtige gebouwen neer te zetten. De MSCD ontwikkelt kleine bouwpakketten die tijdens een beurs in elkaar kunnen worden gezet en niet missttaan op, bijvoorbeeld, een C-TRAK module. Foto’s van de Modelspoorbeurs Zutphen en Terug naar Toen 2017.