MSCD haalt internationale pers

Voor het eerst heeft de MSCD een artikel in een buitenlands blad gekregen; en niet het minste. In het Märklin Magazin van december (2017.6) staat in zowel de Nederlandse als Duitse editie voorin een halve pagina over het wereldrecord in Zutphen. Het artikel zelf is onder downloads beschikbaar onder aan deze pagina.

De Meerpaal in Dronten

Op 10 en 11 november heeft de MSCD meegewerkt aan het 50-jarig  jubileum van de Meerpaal in Dronten. De Model Spoor Vrienden Dronten (MSVD) hadden verschillende clubs uitgenodigd, die op de eerste en derde etage hun banen hadden neergezet. Wij waren er met de jeugdbaan (voorgrond) en de Märklinbaan (achtergrond) en natuurlijk werd er geknutseld.

C-TRAK Workshops bij Bentink Modelspoor

Op zaterdag 7 en 28 oktober heeft de MSCD twee workshops verzorgd in de winkel van Bentink Modelspoor in Apeldoorn. In telkens twee sessies zijn in het totaal ruim 30 bakjes gemaakt door jeugd van 4-15 (en hun begeleiders). Zowel na ongeveer 2,5 uur kon een baan worden gelegd die zich mocht laten zien.

Deventer meets Ede

Op de Open Dag van modelspoorvereniging Promospoor uit Ede werden voor het eerste twee verenigingsbanen gecombineerd tot één C-TRAK baan van 6,5 meter. Met een maximum van 7 treinen tegelijkertijd was het een prachtig spektakel. Achterin werden onder deskundige leiding bakjes gemaakt voor het wereldrecord in december.

Promotiefilm MSCD

Op 16 september heeft Peter Mader van onze vereniging een promotiefilm van ongeveer 4 minuten gemaakt, die laat zien hoe onze vereniging op dit moment bezig is. Te zien zijn uiteraard onze banen en leden, maar ook de opbouw van onze nieuwe C-TRAK baan. Zoek op ‘Promotie MSCD’ op YouTube.

Terug naar Toen boordevol jeugd

In het weekend van 2 en 3 september bemande de MSCD samen met het KidsProject ongeveer een kwart van de lokloods in Lieren. Hier was o.a. onze jeugdbaan opgesteld en werden allerlei knutselactiviteiten gedaan. Kijk voor een impressie op onze C-TRAK facebook pagina.

Gelijkstroombaan in de Railhobby

In het september 2017 nummer van Railhobby is een artikel van 6(!) pagina’s te vinden over onze gelijkstroombaan en de bouw. Met fraaie foto’s omlijst wordt beschreven hoe de baan tot stand gekomen is. Over een maand is het artikel digitaal beschikbaar, maar we raden iedereen nu al aan een te halen en te bekijken.

MSCD in de Stentor

Onze activiteiten voor de jeugd rond en met de C-TRAK modules hebben de krant gehaald. Op 11 juli verscheen een bijna paginavullend artikel over ons jeugdlid Maikel. Het hele artikel is te vinden onder de download onder aan onze homepage.