Modelspoor tijdens Corona

Half maart 2020 viel het normale leven in Nederland stil door het coronavirus dat in ons land zijn intrede deed. Hierdoor vonden er in de maanden daarna tot begin juli geen clubactiviteiten plaats.

Ik was bezig met het in model bouwen van mijn ouderlijk huis in Twello. Dit proces kwam tijdens de eerste lockdown periode compleet stil te liggen.
Tijdens de zomermaanden was er een versoepeling van de coronamaatregelen waardoor ik weer aan de slag ging met het modelbouwen in de clubruimte.

In augustus kregen wij als vereniging een journaliste op bezoek die aan de hand van onze modelbouwverhalen een stukje maakte dat gepubliceerd werd in de krant. De meegekomen fotograaf maakte wat foto`s. Niet veel later verscheen het artikel in de krant waarbij ik een fotografische hoofdrol vertolkte met het oude raadhuis in model in de hand.

Vorig jaar zouden wij ook mede een evenement organiseren m.b.t. het 100 jarig bestaan van station Deventer. Helaas is het evenement door de corona tot nader order uitgesteld. Ik was al wel bezig geweest met de bakken voor station Voorst die aan de exposite in de Lebuinuskerk zouden deelnemen, maar dat ligt nu weer stil.

Eind september gingen we opnieuw in lockdown. De modelbouw werkzaamheden aan mijn ouderlijk huis kwamen weer stil te liggen.
Uiteindelijk heb ik nog een paar weken versoepeling gehad in december maar daarna was het huis nog steeds niet af. Van eind december tot begin Juni 2021 was er opnieuw geen bijeenkomst in de clubruimte door een hernieuwde lockdown. In de eerste helft van 2021 heb ik naast het afbouwen van het ouderlijk huis in model ook wat gedaan aan het opzetten van de modulebakken voor de projecten Twello en Klarenbeek. De invulling ervan moet nog voor een belangrijk deel plaatsvinden.

Ernest van Voorst tot Voorst

Modelspoor tijdens Corona

You May Also Like