Test en controle mogelijkheden voor rijdend materiaal in ons clubgebouw

Zoals u misschien nog weet werd de rijdende testkast waar Peter Gieling en ik bijna 2 jaar aan gewerkt hebben vlak voor de sluiting van de vereniging voltooid. Peter heeft hier een razend knap stuk werk geleverd door de benodigde elektronica te ontwerpen en te bouwen.

Als u een locomotief of wagonverlichting, analoog of digitaal, wilt controleren of repareren dan kan dit op de nieuwe testkast. Voor de spoorbreedtes H0, TT,N is alles mogelijk. Ook proefrijden op de rollenbank is voor H0 in alle stroomsystemen mogelijk en binnenkort komt hier spoor N bij.

Decoders voor het DCC systeem kunnen getest en afgeregeld c.q. geprogrammeerd worden, Märklin locs kunnen getest en geprogrammeerd worden met een Mobile Station 2 of natuurlijk analoog met een Märklin trafo.
De kast is voorzien van soldeervoorzieningen en een regelbare voeding ( 0-24 Volt gelijkstroom) voor algemeen gebruik. Ook een usb aansluiting voor de voeding van uw telefoon ontbreekt niet.

Met behulp van de ingebouwde computer kunt u RocRail gebruiken maar ook het internet benaderen. De kast kan overal in de zaal geplaatst worden dus als u er gebruik van wilt maken als we weer open zijn praat dan even met Peter of met mij.

Eef Janse

Test en controle mogelijkheden voor rijdend materiaal in ons clubgebouw

You May Also Like