Deelname MSVD Dronten

Dronten vrijdag 4- en zaterdag 5 november. Ja jullie lezen het goed niet zoals gebruikelijk zaterdag en zondag. Nu moest vrijdagmiddag om 13.30 uur alles klaar staan voor opening om 14.00 uur ’s zaterdags van 10.00-17.00 uur. Alles was gesitueerd in de Bibliotheek bij de Meerpaal In Dronten. Er moest er nog wel het een en ander gebeuren voor dat alles klaar was.

Allereerst moest donderdagavond 3 november rond half zeven alles klaar staan wat naar Dronten moest. De vrachtwagen, door Dronten gestuurd, was snel ingeladen en men kon op weg, maar moest in Zeewolde ook vrachtje halen. De vrachtwagen werd die nacht in een gesloten ruimte gestald.

De volgende morgen rond 08.45 uur waren de mensen van C-Trak, Märklin, Bouwgroep en Kinderen plakgroep aanwezig. Het was vroeg uit de veren voor iedereen, vertrek vanaf de club rond 7.30 uur. Toen eindelijk rond 09.00 uur de Bibliotheek open ging toog iedereen naar de plek, en die was op de tweede verdieping, dus al het materiaal moest met een klein liftje naar boven, wie het eerst komt het eerst… Eenmaal boven moest de ruimte die ons ten deel viel nog geheel worden vrij gemaakt van stoelen en tafels. Tegen 10.00 uur kon met de opbouw begonnen worden.

De Märklinbaan ging met een vaste ploeg aan de gang, die weet precies wat er gebeuren moet, daar moet je als buitenstaander vanaf blijven. Het ging redelijk voorspoedig met hier en daar wat opmerkingen, maar tegen 12.00 uur stond die op zijn plaats.

Ook de mensen van de opbouw C-Trak waren in die tijd druk in de weer om de baan in de positie te krijgen. Nu bleek dat het systeem door hen bedacht echt zijn vruchten afwerpt. Er was voldoende ruimte rondom om de kids te laten spelen met de trein.

De groep modelbouwers huizen en bomen kreeg voldoende ruimte aangewezen om hun kunnen te laten zien. Tafels en stoelen waren voldoende aanwezig en ze hadden een prachtig overzicht over het geheel wat er stond. Toch wel prachtig als je als club je zo kunt presenteren. En je ziet daar rond 17 leden bij elkaar lopen met allemaal T-shirt en naam.

Nog even iets recht zetten, bij binnenkomst op onze etage, bleek er ook een houten kidsbaan bij ons neergezet moest worden, maar daar was geen ruimte voor, dus ook niet voor onze plak en kleurgroep voor de kids zoals in Beekbergen. Er was nog vrije ruimte maar daar mocht in verband met een nieuwe vloer niet op gebouwd worden. Maar door tussenkomst van Eef bleek er ineens wel wat te staan, dus kon onze kidsgroep er ook een tafel neerzetten en kon er gelijmd (Faller bedankt) en gekleurd worden.

Toen was het tijd voor de lunch rond 12.30 uur werd de lunch op tafel neergezet, aan koffie en frisdrank geen gebrek. Vanaf de opening 14.00 uur tot vrijdagavond plm. 20.15 uur was het gezellig druk, Alles groepen kwamen goed aan hun trekken er werd veel informatie verstrekt. Teveel om op de noemen.

Rond 17.00 uur werden we verblijd met een etensbon t.w. 7,50 euro te besteden bij de Kwalitaria om de hoek, waar gretig gebruik van werd gemaakt. Rest van de avond bleef het druk.

Zaterdag was het gezellig en veel informatieve gesprekken bij de baan, huizenbouw en bomen soms moest men wachten op hun beurt ook de lijm en plakafdeling boekte succes. Er werden vele huisjes gelijmd en platen gekleurd. Als verenigingsman geniet ik van zulke dagen dat kan alleen als ook het thuisfront er in gekend wordt. Daaruit blijkt dat met overleg en door een ieder in zijn waarde laten, je als vereniging veel kunt bereiken. Laten we dat zo houden.

Modelspoor Vrienden Dronten, hartelijk dank voor jullie inzet tijdens deze dagen, jullie hebben er vrienden bij.

Wim Veneboer

Deelname MSVD Dronten

You May Also Like