De MSCD door de ogen van een fotograaf (3)

Hoe mooi zijn onze banen eigenlijk?

In de eerste uitgave van het Spoornieuws extra heb ik Theo de Kreek bij u geïntroduceerd als een vakman die een aantal prachtige plaatjes van onze banen gemaakt heeft.

Duidelijk zichtbaar het N-station in aanbouw met daar achter een behoorlijk deel van het Bergkwartier dat geheel gebouwd is door onze eigen bouwploeg. Ik vind dit één van de mooiste stukjes van onze N-baan.

De 2e foto is van een stukje Märklin module baan. Op dit belangrijke kruispunt van wegen in het rustige Duitse platteland zien we de grote graansilo die een belangrijke functie vervuld in de regio. In deze achtergrond een heel mooi plaatje. Vergroot de foto’s op uw scherm en u gaat details zien zoals de arbeider met zijn graanbaal op een steekwagentje. Aan de andere kant van de weg ziet u een deel van de houtzagerij waar het iets moderner toegaat met een degelijke vorkheftruck, uiteraard met een dieselmotor.

De derde foto zult u her ken nen als een deel van het kleine grensstationnetje op de H0 gelijkstroombaan. De vaste pendel V-100 met zilverling heb ik even vervangen door een oer-Nederlands Bakkie, dat paste met zijn bescheiden maat beter in het plaatje. Kijk eens goed naar de grote hoeveelheid herkenbare détails die onze bouwers in en om het station aangebracht hebben. Misschien doet u inspiratie op?

In deze uitgave wederom een aantal foto’s. Geniet ervan en blijf gezond, vrienden!

Eef Janse

De MSCD door de ogen van een fotograaf (3)

You May Also Like