En toen was het Corona-zomer

De afgelopen maanden waren qua vrije tijdsbesteding anders dan ik en waarschijnlijk ook u gewend was en op het gebied van modelspoor viel er niet zoveel te beleven. Uiteraard is het geweldig dat de club weer open mag maar het blijft een beetje behelpen vinden jullie ook niet?

Omdat ik het zonde vond om deze zomer helemaal niets geks te doen besloten mijn vriendin en ik een deel van de vakantie door te gaan brengen in het franse Bretagne, weg van de grote steden met Corona haarden en dus op een camping, ouderwets met een tent! Weet u nog, van vroeger, met een luchtbed en zo? Wel, met modern materiaal is dat ook voor ouderen uitstekend te doen. We hadden 1 harde afspraak namelijk dat wij bij langdurige regen onmiddellijk een hotel op zouden zoeken… ..Gelukkig was dat niet nodig, we hadden voortreffelijk weer.

Het binnenland van Bretagne is heuvelachtig en bosrijk en erg rustig. De kusten zijn over het algemeen rotsachtig met grote baaien en riviermonden waarin het water met eb en vloed een meter of 5 in de hoogte beweegt. Geweldig om te zie! De toeristen bleven weg dit jaar en dus hadden we ruimte voldoende! Alleen zijn mondmaskers overal verplicht maar binnen de kortste keren weet je niet beter…. Terug in Nederland zette ik uit gewoonte een snavel op toen ik de plaatselijke slager binnenliep en het duurde even voor ik doorhad waarom iedereen mij zo vreemd aankeek!

Bretagne had vroeger een groot spoorwegnet met deels normaal en deels smalspoor. Hier is weinig van over, de meest charmante dingen zijn weggesaneerd. Maar tijdens een dagtocht kwamen we al zwervend in Paimpol terecht en hier struikelden we over een museumbaan met stoom die gebruik maakt van het hoofdnet tussen Guingand en Paimpol. En dan staat er dus ineens een goed onderhouden BR 64 voor je neus, met erachter een sliert donderbusachtige wagons, maar dan net even anders! Leuk om even omheen te zwerven en een paar plaatjes voor u te maken.

Peter Giling, nieuwsgierig als altijd, had in juni wel zin om als mijn fokkemaat op te treden. We gingen dus een dag samen zeilen. Alleen hadden we geen van beiden wind besteld dus dat werd een dag motor varen. U ziet, ook 80 jarigen kunnen met zo’n ding varen! Voor je het weet gaat het stormen en fietsen er weer kinderen met rugzakken door de straat. De scholen zijn weer begonnen en voor ons begint de modelbouw-zomer…

Eef Janse

En toen was het Corona-zomer

You May Also Like